17 sept 2008

UN INSTANT DE NATURA

Quina foto més preciossa oi. Es un papamosques gris (Muscicapa striata). Si us hi fixeu veureu que du a la punta del bec una vespa (Vespula vulgaris). Es probable que la vespa acabés de picar a un nen, que hagués espantat a una gent que estava dinant a l'aire lliure, o potser no, la vida de les vespes no consisteix a espantar ningú, tan sols volen i conviuen al nostre voltant, tot i que de vegades poden esdevenir molt molestes, és cert. Tant s'hi val.

Però la vespa és el seu berenar d'avui, el del papamosques dic. La foto la va fer ahir el meu bon amic i excel·lent fotògraf de la natura Oscar González, qui tot just me l'ha enviat ara. Un instant de natura vora el bosc. Una imatge preciosa que ens parla dels beneficis de tenir aliats com els ocells insectívors per tal de controlar les poblacions d'insectes que poden esdevenir en plaga.

Els ocells insectívors són els nostres amics. Els insectes també, no ho oblidem, doncs sense ells no podríem viure. Però en el cas de les aus actuen com a grans aliats a la natura tot controlant, per exemple, les vespes. Per això cal respectar-los i conservar les seves poblacions.

Espero que us agradi. Gràcies Oscar, ets molt gran amic.

José Luis GALLEGO

No hay comentarios: