18 sept 2008

Creacionisme: un atac a la raó

L’onada creacionista als EUA no para d’agafar embranzida, com ho demostra aquesta notícia de Emma Reverter publicada al diari AVUI, pàgina 21 de l’edició del dilluns, 15 de setembre del 2008, recollida a la llista de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) per Alba Irigoyen. Diu així:

Mai oblidaré el dia en què en una classe de ciències naturals al institut on estudiava, a Wisconsin, un company va interrompre el professor per afirmar que la teoria de l’evolució era una conspiració d’un grup de científics agnòstics i que ell creia que Déu havia creat l’home a la seva imatge i semblança.

Han passat molts anys, però aquesta situació es repeteix any rere any a les classes de ciència del país i són molts els alumnes que consideren que Darwin i les lliçons sobre la teoria de l’evolució són una amenaça a les seves creences religioses.

Alguns Estats, com ara Florida, han aprovat lleis que obliguen les escoles públiques a impartir aquesta lliçó amb independència de l’actitud religiosa dels alumnes que creuen en la interpretació literal dels textos sagrats. Des de fa mesos, els alumnes que recolzen la teoria creacionista tenen una nova arma a internet: una pàgina web que qüestiona les teories de Darwin i proporciona "les deu preguntes sobre l’evolució que pots fer al teu professor de biologia"

El prestigiós diari The New York Times ha decidit ajudar els professors i ha publicat l'article “Les deu preguntes i respostes sobre l'evolució”. Els instituts no són els únics protagonistes del conflicte. Un grup d'escoles cristianes han presentat una demanda contra la Universitat de Califòrnia per haver-se negat a convalidar les classes de ciència impartides per aquests centres, que afirmen que la Bíblia és infal·lible i neguen la teoria de l’evolució.

El fanatisme religiós ens pot fer involucionar a tota la humanitat. Contra les supersticions, raó i ciència. ¡¡¡ Dawkins et necessitem més que mai !!! Això és Terrible.

José Luis GALLEGO

3 comentarios:

Anónimo dijo...

El 1993 vaig fer una estada a la "School of Education" de la Universitat de Boston, col·laborant amb el grup de Douglas Zook, que dirigia un programa d'introducció de la microbiologia a les escoles. La meva estada va coincidir amb un "workshop" per a ensenyants (n'hi havia una trentena de diferents estats) i una de les activitats que es feien era la història de la vida a la Terra, per destacar el paper dels microorganismes en l'evolució (el 85% de la història de la vida a la Terra ha estat exclusivament microbiana). Em va sorprendre molt saber que alguns ensenyants no podien parlar d'evolució a la seva escola.

Anónimo dijo...

El creacionisme no va a l'alta als EUA. Sempre ha estat alt, i probablement mai havia estat tan baix com ara (que segueix sent molt alt per a un país occidental, però en el segle XIX ratllava el 100%. Mirem-ho amb perspectiva).

Tenen la batalla perduda. Aquestes 10 preguntes són realment molt patètiques. Ja no saben quins buits trobar per emplenar amb déus. El seu declivi és inevitable. La raó s'imposarà.

Lali La Gralla dijo...

Això ja passa de taca d'oli !!
Una cosa es la religió, pero això .....aquest poden fer una associació juntament amb els %&$"=$# que neguen l'olocaust !!!