19 ene 2010

APAGUEM EL FOC D'HORTA JA !!!


Porto molts dies, masses, assistint, entre avergonyit i indignat, a la picabaralla política que manté enfrontats a les autoritats del meu país amb les que aspiren a tornar a ser-ho. Aquesta vegada en relació als tristíssims fets ocorreguts a Horta de Sant Joan amb motiu del incendi d’aquest estiu.

Un incendi aterridor, horrorós, que a part de deixar-nos una ferida negra i profunda a un dels millors espais naturals del país, ens va enfonsar en el pou agre de la desesperació amb la mort dels companys Ramon Espinet, David Duaigües, Jaume Arpa, Pau Costa i Jordi Moré, que van donar la seva vida per salvar el bosc, la natura...la bellesa.

Mai, mai arribaren a honrar en la seva justa mesura el que en Ramon, en David, en Jaume, en Pau i en Jordi van fer per tots els que ens estimen la natura, i molt especialment aquesta meravella del planeta que són Els Ports i els boscos que envolten Horta de Sant Joan. Ells, que van donar la seva vida en plenitut, són l'honra d’aquest país. Un país que, en comptes de fer-ne justícia i retre’ls l’homenatge que es mereixen, ha de suportar dia a dia el trist espectacle de veure com els seus polítics s’esbatussen sense cap pudor tot fent servir els seus noms en la baralla, mostrant-nos la seva mediocritat, les seves mancances. Trist. Tristíssim.

El cos de Bombers, el cos d’Agents Rurals, els Mossos d’Esquadra, les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i la resta de professionals i voluntaris que lluiten cada estiu per preservar els nostres boscos de les flames no es mereixen l’espectacle que estan donant aquesta gent a dins i fora del país. I molt menys els familiars i amics d’en Ramon, en David, en Jaume, en Pau i en Jordi.

Mai els hi arribareu ni a la sola de les sabates. Mai.

I una cosa per acabar... Per comptes de continuar barallant-vos, perquè no us poseu a treballar d’una punyetera vegada en gestionar millor el bosc i evitar situacions com les que van haver de afrontar els companys? O és que encara no heu aprés que el foc s’apaga a l’hivern?
Estem més sols del que creiem. Sort que encara ens tenim a nosaltres mateixos. A que esperem per reaccionar?

1 comentario:

Anónimo dijo...

Gallego,
et veig sovint al programa del Cuní. M'admiro la teva sang freda aguantant tant comentari sorneguer al teu voltant en relaciò al medi ambient. Suposo que es un peatge per tal de donar veu als teus interessants missatges.
En relació al tema dels focs d'Els Ports, el que sento des del primer dia ho trobó ....Bé en guardo l'adjectiu. Evidentment no em refereixo a tu, sinò a les "Raholes" i altres que t'envolten.
Res més, tu continua que fas molta falta amb el teu missatge.

ALBERT