17 oct 2008

GRÀCIES ALS AGENTS RURALS

El Departament de Medi Ambient informa d'una nova actuació del cos d’Agents Rurals en defensa de la natura. En aquest cas van enxampar, la setmana passada, dos caçadors furtius que havien col·locat fins a cinc llaços sense topall per caçar porcs senglars i altres depredadors en una zona forestal del terme municipal de Cabrera de Mar (Maresme).

Els paranys, ja preparats, estaven ubicats en una zona poc freqüentada, al paratge dels Esqueis, i propera a l’espai d’interès natural de la Conreria – Sant Mateu – Céllecs. A més, els caçadors furtius havien mullat amb líquid atraient els troncs dels arbres on havien col·locat els llaços amb l’objectiu que els animals hi acudissin.

Els furtius també havien disposat una zona amb un abeurador artificial amb enceball de blat de moro i diferents punts d’aguait amb visió directa sobre la zona per poder abatre amb arma de foc els animals que s’hi acostessin. En les rodalies d’aquest abeurador s’han localitzat les restes de diferents animals: 2 senglars, 3 guineus i 2 mustèlids sense identificar.



Amb l’objectiu d’identificar els caçadors furtius, els Agents Rurals van organitzar un dispositiu de vigilància que va permetre enxampar als dos furtius quan es disposaven a utilitzar els arts il·legals. Durant l’escorcoll dels vehicles dels furtius, també se’ls va intervenir un silenciador per a rifle del calibre 22, un punter làser per poder actuar de nit i diverses armes blanques amb les quals suposadament esquarteraven els animals caçats, i també material divers per al muntatge dels paranys il·legals.

La col·locació de llaços és un métode de caça no selectiu i molt perillós tant per als animals silvestres com per als gossos i les pròpies persones. La pregunta que cal fer-se és com és possible que en plé segle XXI en quedin insurrectes com aquests a la nostra societat.

Com és que encara pot haver-hi gent que es diuen persones i que no els importa atemptar contra la natura d'aquesta manera. És indignant, intolerable i vergonyós. Espero i dessitjo amb totes les meves forçes que a aquests paios els hi caigui tot el pes de la llei i paguin pel que han fet. El problema però és que aquesta infracció pot comportar només una pena de presó de 6 mesos a 2 anys i la inhabilitació especial per a la caça d’entre 3 i 8 anys. Això és no res. Haurien d'endurir aquestes penes. Atemptar contra la natura els hi surt massa barato a aquesta panda d'assassins.













I una vegada més, de tot cor, moltes gràcies al Cos d'Agents Rurals de Catalunya, gràcies a ells, a la seva excel·lent tasca en favor de la natura i el medi ambient, encara conservem l'esperança que haviat acabarem amb aquests incivilitzats.

José Luis GALLEGO

2 comentarios:

Carles Sampietro Lara dijo...

Hola José Luis

Primerament he de confessar que sóc un seguidor teu des de fa algun temps; no en les teves intervencions per televisió o radio ja que els horaris no sempre coincideixen amb la meva disponibilitat, però sí a nivell de lectura del teu bloc, d'articles en diaris, en la revista Integral i amb els llibres Pinguins A l'Empordà i el de Encara Hi Som A Temps.

Dimarts vaig anar a la conferència que vas fer a Lleida, la meva ciutat, i hi vaig disfrutar molt.

Una abraçada.

José Luis GALLEGO dijo...

Moltes gràcies Carles. El que vaig dir dimarts o deia de tot cor: m'estimo molt Lleida, i sempre que torno em sento més encisat tant per la ciutat com per la seva gent. Una abraçada molt forta amic !!!