4 feb 2013

Querido árbol

Por mucho que nos consideremos los sumos hacedores de la creación, por mucho que nos creamos superiores al resto de los seres vivos con los que compartimos existencia en este maravilloso planeta, nunca alcanzaremos a asemejarnos ni tan sólo un ápice a ti y a lo que representas, querido árbol.

Tu eres la máxima expresión de la evolución, el ser vivo más deslumbrante, atractivo, generoso y humilde de cuantos pueblan este hermoso planeta.

A ti aspiramos todos y de ti dependemos, por eso deberíamos rendirte eterna devoción y tributo. Porque tú y tus semejantes sois los verdaderos pilares de La Tierra.

Siempre pensé que si alguna vez llegase hasta nuestro planeta una forma de vida ajena e inteligente caería rendida a tus pies.

Por eso hoy, al encontrar esta simpática viñeta en las redes, me he visto reflejado en ella y me he permitido capturarla para acompañar ese pensamiento convertido aquí en apunte.
2 comentarios:

Lectora corrent dijo...

Estimat José Luis, perdona que et contradigui, però no hi estic d'acord. La màxima expressió de l'evolució són els microbis. Són capaços de viure en qualsevol lloc de la Terra, fins i tot ens els més inhòspits, a temperatures inferiors a zero graus Celsius o per damunt de la temperatura d'ebullició, en medis extremadament àcids o extremadament alcalins, suportant radiacions 30.000 vegades superiors a les que mataria a una persona i pressions que ens aixafarien, alimentant-se de pedres o de l'aire... I encara que molts microbis siguin visualment "del montón", senzills bacils (forma de bastonets) o cocs (rodons), n'hi que les seves colònies o ells mateixos tenen formes increïblement belleses. I generosos? Els que més. Ells són els qui recuperen per als altres éssers vius el nitrogen de l'atmosfera i els que proporcionen als animals moltes vitamines i altres compostos essencials per al nostre metabolisme. Fins i tot moltes plantes no viurien si no tinguessin a les seves arrels uns microbis que els proporcionen substàncies nutritives. Però és que han tingut molt de temps per a evolucionar: un 85% de la història de la vida a la Terra ha estat exclusivament microbiana. Em fascina el món microbià. Això no treu que no m'estimi els arbres i no els trobi bonics. Però, "al César lo que es del César".

José Luis GALLEGO dijo...

tens tota la raó, Mercè, tota, i t'agraeixo molt la teva aportació, com sempre genial. Però el cert és que la meva passió pels arbres em supera. És tanta la passió que sento per aquests meravellosos éssers vius, tanta...

Insisteixo però, gràcies per aquesta aportació tant carregada de raó científica (que és la raó que val, deixem-ho clar)

Petons