5 dic 2008

ABANS DE REGALAR UN GOS

Si esteu pensant en obsequiar algú amb un cadell de gat o de gos per aquestes festes, es important que us assegureu primer de tot que es tracta d'un animal desitjat per tota la família i que serà rebut amb estimació i afecte. Que gaudirà de l’atenció necessària i que la familia on anirà a parar el gos o el gat (amb perdó per la desconfiança) són gent responsable i sensata. I és que, a diferència dels objectes de regal o de les joguines, el animals són éssers vius, personetes que no es poden guardar en un racó de l’armari ni ser rebutjats als pocs dies d'obrir-lo. Altrament haureu de deixar molt clar a la persona obsequiada la responsabilitat que adquireix davant vostre en acceptar l'animal.

Per tot això és molt important que abans de oferir-ne un gos com a regal tingueu molt clar que:

1) Serà ben rebut, no ja per l’obsequiat, sinó per tota la família.

2) Esteu del tot segurs que la familia o la persona podrà atendre les necessitats de l'animal (i aqui no només parlo de carinyo, sino també de calés: veterinari, aliments, etc)

3) Gaudirà de l'espai adient i del temps de passeig necessari CADA DIA.

Compte doncs: un gos no és una joguina. Si no ho teniu absolutament clar que tant el gos com la familia seràn feliços l'un amb l'altra i es cuidaran mutuament, millor canvieu de idea.

De vegades la millor manera de demostrar el respecte als gossos és, tot estimant-los, no tenir-ne.

José Luis Gallego

No hay comentarios: