10 feb 2008

BROSSA TECNOLOGICA: CADA DIA MÉS

Quaranta milions de tones de residus. Aquesta és la quantitat anual de brossa que genera el mercat de l’electrònica de consum. L'Agència Europea del Medi Ambient calcula que el volum dels anomenats com a “e-residus” augmenta tres vegades més ràpidament que la resta d’escombraries domèstiques. Es tanta la brossa tecnològica que generem que podríem omplir amb ella una filera de camions de gran tonatge que donaria la volta a la Terra.

Es per això que ara el Programa de Medi ambient de Nacions Unides, universitats de tot el món i les principals multinacionals del sector com ara Microsoft, Hewlett Packard o Dell, entre d’altres, han decidit sumar esforços en la campanya "Solucionem el Problema de les e-deixalles” per aconsegir que els consumidors reciclin els materials dels aparells quan entren en desús tot portant-los a les deixalleries o punts verds.

D’aquesta manera es recuperarien els seus components, tant contaminants com valuosos per a la indústria. Als Estats Units per exemple, actualment gairebé la meitat d’un ordinador nou esta fabricat amb materials recuperats d’altres.

José Luis GALLEGO
(Publicat a la revista "DESCOBRIR CATALUNYA")

No hay comentarios: