6 jun 2008

PANDA DE BÈSTIES !!!


Per primera vegada en 20 anys, un ós polar va travessar els 300 quilòmetres que separen el sud-est de Groenlàndia de la costa nord d'Islàndia. Probablement, el plantígrad va fer part de la travessia sobre un iceberg, i la resta, nedant. No obstant, la seva gesta no va semblar commoure gaire les autoritats islandeses, que li van dispensar una sinistra benvinguda. Poc després de ser vist dimecres al matí per un granger mentre deambulava per una carretera pròxima a la ciutat de Skagafjördur, l'ós va ser abatut a trets per la policia local i després li van treure la pell.



La mort de l'animal, d'uns 250 quilos de pes, ha desencadenat la protesta dels grups ecologistes, que asseguren que hauria estat perfectament possible immobilitzar-lo i traslladar-lo a un lloc segur. El cap de policia que va donar l'ordre de disparar sosté, no obstant, que per disposar dels tranquil.litzants necessaris hauria d'haver esperat un temps durant el qual hi havia el risc de perdre el rastre de l'ós a causa de la boira. El Ministeri de Medi Ambient va anunciar que obrirà una investigació per aclarir si la policia va obrar correctament.

Les lleis locals autoritzen la caça d'óssos polars --una de les espècies més amenaçades pel canvi climàtic-- sempre que representin un perill per a les persones o per al bestiar. Aquesta última condició s'aplica, en qualsevol cas, amb una laxitud considerable. El 1993, uns mariners van veure un plantígrad nedant a prop de Strandir. No estava, doncs, en situació d'amenaçar ningú. El van matar abans que arribés a la costa. Idèntica sort va córrer l'últim ós polar que fins ara havia posat les seves peülles sobre terra islandesa.

Balenes, taurons, ossos polars: quina panda de bèsties aquests islandesos !!! Això si, com que són el primer món aquí ningú diu res. Insisteixo: molta tecnologia, moltes renovables però cap respecte per la natura.

1 comentario:

Carles Sampietro Lara dijo...

Lamentable. Has triat molt bé el títol de l'escrit.