11 abr 2008

Aigua mineral... DE DEPURADORA !

A Singapur, l'aigua reciclada té fins i tot nom comercial, NeWater, és a dir, aigua nova, segons la va batejar la PUB, l'agència pública d'aigua que, buscant l'equivalència catalana, exerceix al mateix temps d'Agència Catalana de l'Aigua, d'Aigües Ter-Llobregat i, fins i tot, d'Agbar.

Amb aquest nom apareix fins i tot embotellada. Però més enllà de poder lluir tecnologia, la regeneració i la dessalinització --l'altra pota que sosté el subministrament del país asiàtic juntament amb la gestió dels recursos hídrics propis-- permet a Singapur un bé més preciós: l'autonomia. Fins aquest any, la majoria de l'aigua que consumia provenia de Malàisia, mitjançant dos pactes bilaterals que s'acaben l'any 2011 i el 2061.

L'aigua nova de Singapur s'aconsegueix després de tres passos: la microfiltració, l'osmosi inversa i el tractament de desinfecció amb raigs ultraviolats. En l'actualitat, les tres plantes depuradores que regeneren aigua produeixen un total de 20 milions de galons nord- americans, és a dir, 75.700 metres cúbics al dia. Part d'aquesta aigua, de gran qualitat, s'injecta als aqüífers locals.

Un article de Xabier Barrena publicat a "El Periódico"

No hay comentarios: